Derfor bør du sikre dit brand med et trademark

| |

Hvis du har et brand som du er stolt af, men ikke allerede har fået registreret dit Trademark, så bør du gøre det. Et Trademark, kaldes også på dansk et varemærke, og ved registrering af et Trademark sikrer du at ingen andre kan bruge fx dit logo, navn eller slogan. Trademark registrering kan gælde kun i Danmark men kan også gøres internationalt. Med et Trademark sørger du for at dit brand, er dit og ingen andres. 

Hvis du ikke allerede er klar over fordelene ved at registrere et Trademark, så er du ved at blive meget klogere. Først og fremmest skal vi lige have på plads hvad et Trademark er.  

Et Trademark er på dansk også kaldet er varemærke, og dækker over de ting du anvender til at markedsføre dit brand, og som er helt specifikt for dit brand. Det kan fx være dit brand’s navn, logo, slogan, jingle, osv. Alt dette som du udarbejder for at kunne markedsføre dit brand, og sikre at kunder kan genkende netop dit brand, bør du registrere således at ingen andre udnytter dine varemærker. Det er nemt at registrere sine varemærker og du kan blandt andet gøre det på nemrettighed.dk, hvor du også kan få hjælp og vejledning.

Hvis du registrerer dit varemærke er du altid sikret juridisk dokumentation. Foto: Unsplash

Hvilke fordele giver det mig at registrere mit Trademark?

Der er uden tvivl en lang række fordele forbundet med registreringen af dit Trademark. For det første er det nemmere for dig at beskytte dit varemærke, når du har registreret det. Hvis du ikke registrerer det er der nemlig specifikke krav for brugen af varemærket, som skal bevises før du kan gøre krav på det. Hvis du har registreret dit Trademark, er du altid sikret med juridisk dokumentation på din registrering og dit trademark. 

Det vil også sige at hvis du registrerer dit varemærke så får du retten til at få eneret over dit varemærke. På den måde kan du sikre dig imod eventuelle konkurrenter, og være sikker på at det brand du skaber, er dit eget, og ingen andres. Derudover kan det give en stor fordel i markedsføring, og også en fordel hvis du eventuelt vil sælge dit brand videre. 

Desuden er du med registreringen også sikret goodwill-rettighederne, der også kan give dig fordele hvis du skal sælge eller generelt på markedet. En af de helt store fordele ved registreringen, er at du er sikret i det tilfælde at en konkurrent har krænket dit Trademark. 

Forrige

Stuklister og stuk rosetter er blevet mega populært igen i lejligheder og boligen