Din frisure kan være vigtig for din karriere

| |

Udseendet er ofte vigtigt for andre menneskers opfattelse af os. Selvom det først og fremmest handler om at have er godt indre og sine værdier på plads, så har udseendet stor betydning i samfundet. Det handler ikke nødvendigvis om skønhed, men snarere om den energi man som person udstråler.

Men hvilken betydning har ens frisure egentlig for andres menneskers opfattelse af en?

Den professionelle frisure

Når det kommer til arbejdsmarkedet, så handler det om at se anstændig og professionel ud hvad enten man er kontorassistent, glarmester eller bankdirektør.

Skal man til en jobsamtale, så vil man gerne udtrykke at man har styr på det faglige, at man er struktureret og at man derfor heller ikke går på kompromis med det æstetiske udtryk. Skal man til samtale som mand såvel som kvinde, så trækker man gerne noget ID voks gennem hårpragten, så alle hårene sidder rigtigt. Et rodet og beskidt hår sender nemlig et signal om uorden, om man vil det eller ej.

På samme måde er man som medarbejder i en virksomhed repræsentant for virksomheden. Det vil sige at ens udseende, udstråling eller endda frisure kan have en indflydelse på om den potentielle kunde vælger lige netop din virksomhed til en håndværksmæssig opgave, et reklamejob eller noget helt andet.

Den kreative frisure

Når det kommer til det mere kreative felt, og arbejder man f.eks. med musik, TV eller teater, så er grænserne for den gode frisure mere flydende.

Det betyder ikke at det er lige meget hvordan man sætter sit hår, hvilken frisure man vælger eller hvilken farve man bærer på hovedet.

Indenfor alle brancher og i alle miljøer er der nemlig modetendenser, og tilhører man den kreative klasse, så behøver håret måske ikke være veltrimmet. En præsentabel hårpragt kan dog stadig betyde at du skal have gang i en hårvoks som eksempelvis American crew eller måske vælge en sjov farve til dine hårspidser.

Generelt vælger du frisure ud fra dine personlige præferencer og dit hår afspejler derfor hvem du er som person. Har du til daglig ikke den store interesse i dit hår, så betyder du ikke at andre ikke lægger mærke til dit hår.

Håret kan nemlig være ligeså vigtigt som tøjet, når man gerne vil udstråle professionalisme, ansvar eller faglighed. Selvom at udseendet ikke bør være afgørende for hvor god man er til sit arbejde eller hvor godt man kan klare en given opgave, så hænger de ydre faktorer unægtelig sammen med de indre, især når det kommer til førstehåndsindtrykket.

Forrige

Derfor er en god kropsholdning vigtig: japanske zen-master Daichi Sokei

Senge med opbevaring – 3 typer du kan overveje

Næste